marți, 16 noiembrie 2010

Pixelul e de vina

Sa facem inca o data cunostinta cu cel mai democrat partid. Nu, nu este vorba de PNL, ci de Partidul Democrat Liberal. La emisiunea Subiectiv de la Antena 3, Calin Murg, ne arata inca o data cum functioneaza democratia in interiorul PD-L'ului.
Mai aveti dubii ca demnitarii lor vor vota vreo motiune? Credeti ca mai stie cineva definitia cuvantului "onoare" ?

Cuvintele, cred ca sunt de prisos.



Pe Basescu l-am inteles in campanie, la Roberta am fost oripilat. Acum, sunt de-a dreptul dezgustat. Atat de jos s-a ajuns...

2 comentarii:

  1. Ilie Marius,
    Dezgustat pentru că nu cunoşti îndeajuns lupta politică şi nu eşti familiarizat cu ritualul de pe sticlă. Amu' a fost vorba de mesaje pe mobil, dar, uzual, se vine cu foi scrise pe tema subiectului (care întotdeauna se cam cunoaşte) şi cu notiţe pe lângă subiect, pentru a denatura/distrage cursul discuţiilor în cazul în care te simţi în dezavantaj sau dacă partidul pe care-l reprezinţi este pus la zid şi obligatoriu, trebuie să cauţi să aibă impact. Este o cutumă general valabilă şi se poate observa în cadrul discuţiilor la toţi politicienii care se produc pe sticlă. Sunt strategii puse la cale de cei din spatele politicienilor, că de aia sunt ăia plătiţi regeşte. In fapt, actorii comunicării politice constituie genuri cu resurse, proiecte, motivaţii şi mize diferite. Tocmai de aia, ei interacţionează utilizând o serie de coduri şi ritualuri menite de a produce vizibilitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum observi din titlu, era vorba de o tenta ironica. Nu ma refeream la faptul ca primeste mesaje, ci la faptul ca, atunci cand sunt pusi in fata faptului implinit, neaga niste fapte care sunt cat se poate de clare. Asa a fost si cu baiatul pe care il lovea Basescu(mai tii minte cand i-a servit-o Razvan Teodorescu in emisiune, ca s-a blocat, dupa care a dat-o cu pixelul), asa a fost si la legea pensiilor(era filmat, ce vrei mai mult de atat, dar chiar suntem prosti dea'binelea?), iar acum cu mesajele. Era vorba strict de felul cum reactioneaza cand sunt prinsi. Nu au nici cea mai mica puterea de reactie, sa poata iesi dintr-o situatie penibila cu demnitate. Razvan Teodorescu ii spunea ca e filamt, camera era pe telefonul lui, iar Murg spunea ca e absurd, ca moderatorul face derapaje. La asta ma refeream cand spuneam ca sunt penibili.

    RăspundețiȘtergere