joi, 9 decembrie 2010

Îndobitociţi de mici pentru a putea fi controlaţi la maturitate ?...

Ăştia de la Realitatea TV cred că s-au apucat să îmi citească blogul :))
Fac emisiuni despre comunism, despre comparaţii între cum era şi cum e acum..."Comunismul, reţeta noastră de succes". O fi fost mai bine, nu o fi fost. Pareri împarţite. Cineva zicea că regretă comunismul pentru că atunci era mai tânăr, alţii cred că a fost bun, dar prost aplicat. Mulţi cred ce ziceam şi eu ieri: era rău atunci, dar pseudocapitalismul servit de "cei mai incompetenţi şi corupţi politicieni" este şi mai rău. Am să dezvolt altă dată. Oricum, am gasit o deosebire mare. Zeci de ani de evoluţie a fotografiei.

Parcă a doua poză are mult mai mulţi pixeli, nu?

Un comentariu:

  1. Domnule Marius,
    Chiar nu mai ştiu ce să cred despre noi...ca naţiune. Zilnic fluturăm negativitate. La nivel naţional critica a devenit o boală: nu îndreaptă, nu construieşte, etc. Se construiesc falsuri. Chiar dacă este un fals, îl absorbim fără pic de precauţie şi menajamente: nu căntărim, nu cumpănim, etc. Dialogul a devenit imposibil, unul steril. Nu vrem să-l acceptăm. Fiecare vrea să-şi impună propriul adevărul.
    Sondajele sunt imposibil de explicat. Răspunsurile intervievaţilor se bat cap în cap . Cum poţi crede într-un lucru, ca apoi să te exprimi la vot contrar credinţei?! Imaginea finală arată o societate dezmembrată, fără principii, fără valori. Cum poţi să afirmi că era mai bine în comunism când ţin minte că ne exprimam în şoaptă ca să nu fi auzit de vecin sau dracu ştie cine ?? De ce oamenii nu pricep că bunăstarea înseamnă altceva decât punga cu făină, zahar, ulei, pui gril, etc, pe care autoritatea le-o dă cu diferite ocazii ?

    RăspundețiȘtergere