miercuri, 15 decembrie 2010

Cu cine ne batem în 2012 ?

Multă lume crede că în 2012, pe plan local, vom avea un traseu foarte uşor. Părerea mea este că trăiesc într-o realitate subiectivă. Dorm liniştiţi pe sondaje naţionale în care PD-L'ul nu depăşeşte 15%, pe un primar incompetent şi fără nici o şansa de a fi reales. Doar că, realitatea pare departe de aceste aprecieri. Colegul meu Lucian, spunea ieri pe blogul lui, "că în 2010 am semănat seminţe foarte bune, dar în 2012 s-ar putea să nu culegem nimic". Nu numai că sunt de acord cu el, dar şi completez: Dacă nu udăm seminţele cât mai repede, sigur nu vom culege nimic.
Tusac nu va fi nici pe departe candidatul de 4% care a fost cu câteva luni înainte de alegerile din 2008. Tusac dispune de partidul, experienţa electorală şi resursele necesare pentru a accede uşor în turul 2. În pus, în cei 4 ani de guvernare locală, îşi va fi format deja o pătură de votanţi care îl va ajuta mult în 2012. Degeaba puţinii noştrii prieteni se uită la emisiuni interesante pe Discovery, dacă majoritatea oamenilor sparg seminţe la OTV. Trebuie să înţelegem odată acest lucru. Fiecare om are un singur vot. Despre acele "elite", care nu mai vor să audă de Tusac, cu siguranţă vor vota alternativa cea mai viabilă. În Haţeg, PD-L a avut 30%. Aproape cât PNL. Cât PNL reprezentat de Mariana Câmpeanu. Să nu uităm că până în 2012 mai este ceva timp, iar o eventuală redresare a guvernului Boc, cât de mica, coroborată cu memoria şi-aşa scurtă a alegătorului, va propulsa în turul 2, candidatul din oficiu, Iorguş.
Aşa că bătălia crâncenă pentru turu 2, va fi dată între noi şi PSD.
Revenind la o altă postare a colegului meu Lucian, în care afirma că eventualele noastre realizări pe plan local alături de PSD nu sunt cunoscute, şi nu din vina lui Tusac, îmi vine în minte şi mie întrebarea firească: De ce mai stăm?

15 comentarii:

  1. la mangalia nu e vorba de PDL, ci de Iorgus. in sondaje (chiar si in cele ale PNL, incearca sa postezi un sondaj pe blog, asa, de amuzament) omul ramane lider la mangalia, in conditiile in care tusac face totul sa ajunga din nou la 4%. la pnl nu exista un candidat, deci pe cine impuneti in fata in anul pre-electoral (care da, incepe in cateva zile). batalia va fi data intre NUME si nu intre Partide, la fel ca si pana acum la mangalia. tusac a castigat datorita numelui oleniuc. si la ora actuala pnl este asociat "cu numele" tusac, prin atitudinea non-combat a consilierilor pnl, la cate se intampla pe strada : asfalt facut praf (2,5 miliarde de lei), un oras trist, fara lumina cu haite de caini, alaturi de zile ale recoltei, betii de 1 decembrie si pachete pentru pensionarii psd, alaturi de un primar existent la primarie numai prin puterea cartelei de la intrare si a noptii (care ii e probabil sfetnic atunci cand vine la munca).

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am nici un sondaj, dacă te referi la unul existent. Tusac a câştigat datorită PNL sau numelui Oleniuc o parte din procentele în plus din turul 2. Dar poate uiţi că în primul tur, Tusac a avut peste PNL, fără ajutorul vreunui nume. A avut datorită altor metode. Metode care nu vor dispărea în 2012, ci din contră, vor fi mai accentuate.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...a avut si o echipa de fraieri care au crezut in schimbare de atitudine, de mentaliatate, nu atat in omul tusac cat in ideea de schimbare (corect, i-a schimbat tusac pe toti!). Echipa aceea nu mai este!
    o va construi un alt partid?

    RăspundețiȘtergere
  4. dorinta de schimbare (nu atat de oameni, cat de atitudine si mentalitate) exista - probabil - mai ales la cei care nu se prezinta la vot - si inseamna mai bine de jumatate din populatia cu drept de vot.
    de echipa care sa duca un candidat la succes vorbeam.
    un candidat necompromis in politica actuala...
    partidele ar cam trebui sa-si puna intrebari cum sa-i scoata pe acestia, cei care nu ies pentru un pui, o galeata sau un concert gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci, poate ar fi nevoie şi de un independent în Mangalia. Crezi că ar avea o putere şi o dorinţă de schimbare mai mare decât a unui candidat din partea unui partid?

    RăspundețiȘtergere
  6. exista vreun nume "independent" care sa atraga voturi? un nume trebuie format in cel putin doi ani. timpul nu prea mai iarta mangaliotii, pentru ca mai avem numai un an pana sa mergem la urne (ultima jumatate de an va fi rezervata injuraturilor "pe fata" si nu ideilor politice). ori, din ce spui tu, se pare ca la ora actuala nu toti membrii pnl cred in "numele" lui sorin andrei. spirit de fonda sau realism...?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu veneam în intâmpinarea dialogului cu tine, prin a dezvolta mai mult posibilităţile. După care iţi adresam o întrebare. Ţie. De aici încolo, sunt doar supoziţiile tale.

    RăspundețiȘtergere
  8. imi pare rau... suntem "anonimi" diferiti!
    da, eu, de la comm 3 si 5 sunt sa zicem anonim35!
    da, cred intr-un independent, cred ca-si poate forma o echipa... dar ar fi greu de luptat cu partidele. inechitabil. nu are dreptul la reprezentare in sectiile de vot, in BEC (chestii administrative, dar determinante).
    Sa nu uitam ca LEGEA este asa facuta de partide...

    ar mai fi si problema orgoliilor, se creeaza automat bisericute: de ce X si nu Y? disiparea vointei, lupta cu postacii/aparatkii de partid...
    greu cu un independent! nu stiu la acest moment o "figura" nealiniata politic (partidele au grija sa-i atraga, sa-i inroleze, oamenii fac compromisuri etc... si ar mai trebui sa aiba si coloana/sange/obraz sa se expuna! (ca sa nu mai vorbim de latura financiara a campaniei)
    de ex: Orlando Nicoara. Cine il aduce inapoi in Mangalia??
    (anonim35!)

    RăspundețiȘtergere
  9. ...cam asta e problema: daca nu-l stiu eu, nu exista? cam asta e problema cu independentii, sunt putin cunoscuti. dar as risca sa votez un asemenea om decat mult prea tocitele nume din partide. aceleasi nume (sau progeniturile lor) de 20 de ani incoace!
    acesta este http://www.orlando.ro/about/
    (anonim35)

    RăspundețiȘtergere
  10. A stat pe Rozelor colţ cu Ion Creangă? Are o soră Gabriela?

    RăspundețiȘtergere
  11. habar nu am. nici macar nu stiam ca e mangaliot. m-a frapat OMUL Nicoara, apoi am aflat ca e mangaliot. Si s-a dovedit a fi adevarat "fiu al orasului" cand multi dadeau din colt in colt...
    (ai vazut ce are determinant/frapant/identificator pe blog??? o legitimatie de Mangalia.... ce inseamna? Mangalia l-a format? o asteapta? il cheama?)

    RăspundețiȘtergere
  12. Invata ma sa scrii mai intai. "coroborata" , "turu" , nu esti pe maidan. Iar ca raspuns la intrebarea ta am sa vin cu o alta: Ce te retine de nu pleci ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie să şi înţelegi la ce mă refeream când am zis să plecam, dar mintea ta nu prea poate înţelege. Cu scrisu, poţi citi carţi de gramatică dacă vrei corect, nu bloguri.

    RăspundețiȘtergere